Siç vendosi Gjykata Administrative e vendit, veprimi i tij përfundoi zyrtarisht sot më 16:00 sipas orës lokale.

Megjithatë për arsye sigurie ushtria do të qëndrojë ende në rrugë për të bashkëvepruar me policinë me qëllim ruajtjen e rendit në Kajro dhe qytete të tjera të vendit.

Gjendja e jashtëzakonshme dhe shtetrrethimi hynë në fuqi në një sërë provincash të vendit më 14 gusht, kur, pas rrëzimit nga pushteti prej ushtrisë të Presidentit të vendit Mohammed Mursi në Egjipt shpërthyen trazirat masive.