Ministrat e mbrojtjes dhe ministrat e jashtëm të Rusisë dhe Egjiptit do të takohen më 13-14 nëntor në formatin "dy plus dy" në Kajro. Është planifikuar që gjatë takimit ata të bien dakord për drejtimet kryesore të zhvillimit të marrëdhënieve dypalëshe, duke përfshirë aspektet politike, ushtarake, teknologjike dhe ekonomike.

Sipas njoftimit të mediave arabe, Moska dhe Kajro po zhvillojnë negociata për nënshkrimin e një marrëveshjeje në sferën tekniko-ushtarake, ndërsa marrëveshja e parë ka të ngjarë të nënshkruhet gjatë takimit të ardhshëm të ministrave.