Marrëveshja do të lejojë inspektorët e ANEA-s të kryejnë kontrolle në kombinatin e prodhimit të ujit të rëndë në Arak dhe në minierën e uraniumit në Gachin. Më parë në këto objekte ishte i pamundur inspektimi i plotë.

Përfaqësuesit e ANEA-s kanë shprehur në mënyrë të përsëritur keqardhjen e tyre në lidhje me refuzimin e Iranit për të lejuar inspektorët të kenë akses në disa objekte të tyre, duke përfshirë impiantin në Arak dhe minierën në Gachin.