Lidhjet tradicionale midis dy vendeve, të cilat ekzistojnë që nga epoka sovjetike, ruhen edhe sot e kësaj dite. "Ne jemi të gatshëm të negociojmë me palën egjiptiane mbi mundësinë e furnizimit të pajisjeve të reja ushtarake, si dhe të riparimit të teknikës ushtarake të furnizuar në kohërat sovjetike", - tha përfaqësuesi i "Rosoboronexport".