Raportet e ekspertëve zviceranë dhe rusë konfirmuan konkluzionet e arritura nga organet hetimore palestineze. Së pari, Jaser Arafat nuk vdiq nga pleqëria. Së dyti, ai nuk vdiq nga ndonjë sëmundje. Së treti, ai nuk pati vdekje të natyrshme, tha Tirawi.

Tirawi quajti Izraelin si të dyshuarin kryesor në vrasjen e Arafatit.