"Unë nuk do të shkoja në zgjedhje pa Biden. Ai është shoku dhe ndihmësi im. Unë nuk do të isha bërë president pa mbështetjen e tij", - deklaroi Kreu i Shtëpisë së Bardhë në një intervistë për televizionin NBC.

Më parë mediat amerikane njoftuan se udhëheqësit e fushatës së rizgjedhjes së Obamës për një mandat të dytë kishin studiuar mundësinë që së bashku me të në zgjedhje të konkurronte jo Biden, por Clinton, e cila në atë kohë mbante postin e Sekretares amerikane të Shtetit.