Më shumë se 30 banorë paqësorë u plagosën.

Ai tregoi se banorët lokalë u përpoqën të thërrasin policinë, por askush nuk erdhi: "Kam përshtypjen se qeveria nuk sheh se ç'po ndodh në Tripoli. Por më e keqja është se, siç më njoftuan burimet e mia, 220 makina me persona të armatosur dolën sot nga Misurata dhe u drejtuan për në Tripoli. Këtu mund të fillojë një luftë e vërtetë civile".