Vihet gjithashtu në dukje se grupi "Shteti Islamik i Irakut dhe Levantit", i cili ka zhvilluar edhe më parë aktivitetin e tij në territorin sirian, tani vepron vetëm në Irak.

Të dy grupet janë përfshirë në një numër të madh sulmesh të përgjakshme terroriste në Siri.