Prej andej u nxorrën dhjetra ish-punonjës të korporatës televizive, të cilët e kanë zaptuar ndërtesën që në verë në shenjë proteste kundër mbylljes së saj nga autoritetet e vendit.

Njoftohet se midis disa protestuesve dhe policisë ka pasur përleshje. Efektivët e organeve të zbatimit të ligjit përdorën gazin lotsjellës.

Në qershor qeveria greke mbylli kanalin televiziv shtetëror "ERT" në kuadër të aplikimit të masave ekonomike shtrënguese.