Natën e 6 nëntorit duke u gdhirë data 7 në Londër u mbajt ceremonia solemne e dorëzimit të Çmimit ISEM (Instituti i Lartë Ekonomik dhe i Menaxhimit) - i vetmi çmim ndërkombëtar për përsosmërinë në fushën e menaxhimit sportiv. Dorëzimi i çmimeve ISEM mbahet çdo vit për më shumë se 7 vjet.

Kazani, në të cilin në korrik të këtij viti u zhvillua Universiada Verore Botërore XXVII, u nderua me çmimin e nominimit "Qyteti më i përshtatshëm për sportin".