Në këtë takim ai ndau me ta vlerësimet e veta në lidhje me gjendjen aktuale të kontakteve kulturore, informative, ekonomike dhe politike ruso-polake, si dhe u shpreh për rolin e mediave në zgjerimin e bashkëpunimit dypalësh dhe dialogut ndër-parlamentar.