Nga ana tjetër, Kryetari i pjesës ruse të Komisionit, Zëvendësministri i Jashtëm rus Sergei Rjabkov, theksoi se kompanitë ruse mund furnizojnë Nikaraguan me pajisje speciale dhe materiale ndërtimi për realizimin e kësaj vepre. Parashikohet që për realizimin e projektit nevojiten rreth 40 miliardë dollarë dhe rreth 10 vjet kohë.