Bjellan në periudhën nga janari i vitit 2012 deri në prill të vitit 2013 hyri në faqet e Internetit të 3 dyqaneve të mëdha amerikane online, të cilët e kanë qendrën e tyre në Nevada dhe Kaliforni. Sipas mendimit të hetuesve, i dyshuari vodhi bazën e të dhënave që përmban informacionin dhe fjalëkalimet e miliona përdoruesve. Bazën e të dhënave ai e futi në serverin e tij dhe filloi negociatat për shitjen e tyre.

Siç theksohet në njoftimin e FBI-së, Bjellan mund të ndodhet në Rusi, Greqi, Letoni, Maldive ose në Tajlandë.