Negociatat filluan më shumë se një javë më parë, pasi qeveria e islamistëve të moderuar ra dakord të jepte dorëheqjen në përgjigje të pakënaqësisë në rritje nga ana e shoqërisë.

Islamistët dhe opozita laike fillimisht ranë dakord të vendosnin për kandidaturën e Kryeministrit të shtunën, por ata nuk mundën ta bëjnë dot këtë gjë. Data e mundshme e rifillimit të bisedimeve nuk është bërë e ditur ende.