Diplomën dhe shenjën e Çmimit Kryetarit të shtetit ia dorëzoi Patriarku i Moskës dhe i gjithë Rusisë Kirill, i cili kryeson Këshillin në fjalë.

"Një nga temat më të afërta për zemrat e anëtarëve të Këshillit është madhështia, fuqia botërore e vendit tonë. Me termin fuqi botërore nënkuptohet një shtet i fort, i cili respekton veten dhe respektohet nga gjithë të tjerët", - tha Patriarku Kirill.