Deri më tani nuk është e qartë nëse do të zhvillohen apo jo zgjedhjet në zonat veriore të banuara nga qytetarë serbë, të deklaruara si të vlefshme për shkak të bojkotit në masë dhe sulmit të radikalëve mbi disa qendra votimi, ku u shkatërrua një pjesë e dokumentacionit.

Sipas vlerësimeve paraprake, në zgjedhje kryeson Lidhja Demokratike e Kosovës, e krijuar nga i ndjeri Ibrahim Rugova, ndërkohë që Partia Demokratike e Kosovës rezultoi të ishte në vendin e dytë.