Këngëtar i vitit u shpall Eminem.

Të nominuarit në gjashtë kategori u përzgjodhën bazuar në numrin e videove të shikuara në YouTube gjatë një viti. Fitues u shpallën ata persona, videot e të cilëve mblodhën numrin maksimal të shikimeve.

Kështu, përkundër faktit se për çmimin prestigjioz "Video më e mirë" ishin nominuar yje të tillë të muzikës si Miley Cyrus, Lady Gaga dhe Justin Bieber, çmimi iu dha grupit nga Koreja e Jugut - Girls' Generation - me këngën "I got a Boy".

Ceremonia e dorëzimit të çmimeve të YouTube u transmetua në Internet.