Sipas njoftimeve të autoriteteve, të paktën 8 persona humbën jetën. Piloti i parë dhe piloti i dytë mbijetuan, por kanë marrë lëndime të rënda.

Avioni mori flakë gjatë uljes në qytetin e largët të Riberalta, në afërsi të kufirit me Brazilin.

Përfaqësuesi i kompanisë ajrore boliviane Aerocon njoftoi se avioni kishte probleme teknike, për shkak të të cilave në të shpërtheu zjarr.