Motoskafi u ndal në ujërat ndërkombëtare. Sipas njoftimeve të autoriteteve kolumbiane, ai po udhëtonte drejt Republikës Domenikane. Në bordin e motoskafit u arrestuan katër venezuelianë dhe kolumbianë. Ata ndodhen tani në paraburgim në Florida, ku siç pritet atyre do t'u shpallen akuzuat.

Arrestimi i trafikantëve të drogës u bë rezultat i operacionit të përbashkët të Forcave Ushtarako-Detare kolumbiane me shërbimet speciale amerikane.