Treni do të udhëtojë pak më shumë se një ditë, duke bërë ndalesa në Rjazan, Voronezh, Rostov-mbi-Don dhe Krasnodar.

Trenat dykatësh mbajnë dy herë më shumë pasagjerë sesa trenat njëkatësh. Kjo jo vetëm që zgjidh problemin e mungesës së vendeve gjatë sezonit turistik, por gjithashtu u jep një garanci më shumë pjesëmarrësve dhe mysafirëve të Olimpiadës në Soçi.

Çmimi i biletës në kupe në trenat dykatësh është me 1/3 më i ulët se çmimi në trenat e zakonshëm. Pasagjerët në të kanë akses wireless në Internet.