Arsyet për këtë deri tani nuk janë konkretizuar, tha ai.

Aktivistët e "Greenpeace" më 18 shtator u përpoqën të ngjiten në një platformë nafte në Detin Peçora për zhvillimin atje të një aksioni kundër nxjerrjes së naftës në Arktik. Aktivistët dhe anijen "Arctic Sunrise", në të cilën ndodheshin ata, i ndaluan rojet kufitare ruse. Ekologët akuzohen për sjellje të pahijshme.