Ndërkohë që nuk u regjistrua ndonjë shkelje e hapësirës ajrore të Japonisë, njoftoi Ministria e Mbrojtjes e Japonisë.

Sipas të dhënave të autoriteteve, avioni rus i zbulimit radar "Il-20" fluturoi pranë ishujve, të cilat janë subjekt i një mosmarrëveshje territoriale midis Tokios dhe Seulit.

Njoftimi mbi incidentin ndodhi në sfondin e vizitës së Ministrit të Jashtëm rus, Sergei Lavrov, në Japoni.