Të dyja palët shprehën kënaqësinë në lidhje me përfundimin e suksesshëm të punëve në Siri për shkatërrimin e pajisjeve të prodhimit të armëve kimike, përzierjes së përbërësve të tyre dhe furnizimit të municioneve. Është vënë re një nivel i lartë i bashkëpunimit të autoriteteve siriane me misionin e OKB-së dhe ONAK-ut.