Grupi prej disa qindra njerëzish doli në një nga rrugët qendrore të Romës për të shprehur pakënaqësinë në lidhje me politikën e autoriteteve në fushën e strehimit social.

Efektivët e organeve të zbatimit të ligjit u detyruan të përdorin gazin lotsjellës, kur protestuesit filluan të hidhnin mbi ta shishe, monedha dhe vezë. Për të lënduar deri më tani nuk ka asnjë njoftim.