"Sistemi japonez i Mbrojtës antiraketat është thjesht mbrojtës dhe do të drejtohet vetëm kundër atyre që kanë për qëllim të ndërmarrin në marrëdhënie me vendin tonë sulme raketore. Ai nuk përbën asnjë kërcënim për vendet e tjera që nuk kanë qëllime të tilla", - tha ai.