Për jetën ky planet nuk është fare i përshtatshëm. Ai ndodhet shumë afër yllit të vet, temperatura mesatare atje rezulton të jetë 1.500-2000 gradë Celsius.

Sipas vlerësimeve të ekspertëve, zbulimi i ekzoplanetit në fjalë flet mbi saktësinë e teknologjive dhe aftësinë për të përcaktuar nëse ka apo jo jetë në planetet e tjera.