"Marrëdhëniet tona nuk kanë vetëm karakter miqësor dhe strategjik, por dhe një karakter shumë të veçantë, i cili është formuar falë popujve tanë për shekuj me radhë", - tha Vladimir Putin.

Ai theksoi se "Rusia do të mbetet një nga partneret kryesore tregtare dhe ekonomike të Serbisë". "Vërtet gjatë vitit të fundit qarkullimi tregtar ka rënë, por dinamika e këtij viti jep arsye të shpresohet se vështirësitë do të kapërcehen", - shtoi Vladimir Putin.