Gjithsej në autobusin e pasagjerëve ndodheshin 49 vetë. Pas aksidentit auto-cisterna me karburant shpërtheu dhe mori flakë. Incidenti ndodhi në shtetin e Andhra Pradesh.

Autobusi i përkiste një kompanie turistike private. Ai ishte nisur nga qyteti i Bangalore në shtetin e Karnataka për në Hyderabad.

Në vitin 2011 aksidentet automobilistike në Indi morrën jetën e rreth 140.000 vetëve, ndërsa në vitin 2012 numri i njerëzve që humbën jetën në aksedente rrugore e tejkaloi shifrën 150.000.