Në Gjermani humbën jetën 6 persona, në Britaninë e Madhe - 5. Në Holandë, Francë dhe Danimarkë humbën jetën nga një person përkatësisht.

Shumica e personave që gjetën vdekjen u bënë viktima të rrëzimit të pemëve. Në Bretanjë, në perëndim të Francës, një grua e morrën me vete dallgët e detit.

Meteorologët regjistruan mbi Detin e Veriut erëra me një shpejtësi rekord deri në 190 km/h. U anuluan qindra fluturime, u paralizua pjesërisht transporti hekurudhor.