Këto shifra lidhen me sezonin e kaluar të operacioneve luftarake, i cili zakonisht fillon në prill ose maj, me shkrirjen e borës në male dhe përfundon me fillimin e dimrit në nëntor.

Këto shifra nuk marrin parasysh ushtarakët e tjerë që kanë humbur jetën. Ministria e Mbrojtjes e vendit refuzoi të përmendë numrin e viktimave në mesin e ushtarakëve, por pranoi se në krahasim me vitin e kaluar ky numër këtë vit është më i madh.