Anija do të nxirret nga orbita dhe do të fundoset në zonën e Oqeanit Paqësor, ku nuk lundrojnë anijet, më 2 ose 3 nëntor.

Anija e mallrave ATV - pajisja e vetme, përveç asaj ruse "Progress", është e aftë të kryejë funksionet e furnizimit me karburant, orientimit dhe korrigjiimit të rregullt të orbitës së stacionit. Anija e fundit e serisë ATV, siç planifikohet, do të niset për në SKN në qershor të vitit 2014.