Sipas fjalëve të Brende, utilizimi i arsenalit të armëve kimike siriane në Norvegji nuk është i mundur, pasi kjo do të shkaktonte një shkelje të afateve kohore të vendosura nga OKB-ja dhe ONAK. Ai gjithashtu theksoi se për shkatërrimin e armëve kimike mund të merret në konsideratë territori i SHBA-së.

Ekspertët e OKB-së i kërkuan pak kohë më parë Norvegjisë të merrte përsipër shkatërrimin e 500 ton armëve kimike - gjysmën e të gjitha rezervave që supozohet se zotëron Siria.