Sipas njoftimit të Departamentit Meteorologjik Kombëtar të vendit, epiqendra e tërmetit ndodhej në lindje të Prefekturës së Fukushimës 320 kilometra larg nga bregu. Epiqendra e tij ndodhej në thellësinë 10 kilometra.

U shpall kërcënimi i cunamit me një lartësi prej rreth një metër, për shkak të të cilit filluan të evakuojnë punonjësit e centralit bërthamor, që pësoi avari, "Fukushima-".

Tronditje të forta nëntokësore u ndjenë në të gjithë territorin e ishullit kryesor japonez Honshu, si dhe në ishullin Hokkaido.