Incidenti ndodhi gjatë një seance, në të cilin iu dha dënimi qytetarit ukrainas 25-vjeçar. Ai pranoi se kishte kryer vrasjen e besimtarit mysliman 82-vjeçar në Birmingham në prill të këtij viti dhe përgatitjen e një serie shpërthimesh në xhamitë e qarkut West Midland më 21 qershor dhe 12 korrik. Si rezultat askush nuk është lënduar. Sipas të dhënave të policisë, shtetasi ukrainas ka vepruar i vetëm.