Për këtë u njoftua në Samitin e komunitetit, i cili po zhvillohet në kryeqytetin belg.

Skandali në lidhje me publikimin në Francë dhe Gjermani të një partie të re dokumentesh sekrete, të vjedhura nga një ish-agjenti i CIA-s, Eduard Snowden, zhvendosi në plan të dytë të gjitha çështjet e tjera të rendit të ditës së këtij takimi.