Njësia suedeze do të bazohet në Qipro, qëllimi i saj do të jetë mbështetja e ONAK-ut në transportimin e personelit dhe pajisjeve.

"Me vendimin aktual ne mbështesim punën e rëndësishme të OKB-së dhe ONAK-ut në lidhje me shkatërrimin e armëve kimike (në Siri)", - vënë në dukje Ministri i Mbrojtjes i Suedisë, Karin Enstrom, dhe Ministri i Jashtëm i vendit, Karl Bildt.