Ata janë të pakënaqur me reformën e qeverisë në sistemin e arsimit, i cili parashikon reduktimin e fondeve për pagat e mësuesve dhe bursat, si dhe rritjen e pagesës për arsimim.

Kryesia e sindikatave studentore kërkoi gjithashtu dorëheqjen e Ministrit të Arsimit.

Sot grevës pritet t'i bashkohen prindërit e studentëve dhe punonjësit e institucioneve arsimore.