Sipas fjalëve të Glenn Greenwald, Agjencia e Sigurimit Kombëtar të SHBA-së dhe shërbimet britanike të zbulimit kanë zhvilluar në Evropë, duke përfshirë këtu edhe Italinë, aktivitete aktive spiunazhi.