Dora gjigande e purpurtë me gishtin e mezit të ekzagjeruar u vu në qendër të Pragës në një lundër në lumin Vltava pranë të famshmes Urës së Karlit.

"Unë tmerrohem nga prespektiva e kthimit të komunistëve në pushtet pas 23 vitesh dhe Milos Zeman po i ndihmon ata të bëjnë një gjë të tillë", - komentoi vendosjen e sculptures David Cerny.