Kompania All Star Metals e Texas-it i pagoi Ministrisë amerikane të Mbrojtjes 1 cent për anijen - duke marrë parasysh koston e transportimit të saj në vendin e utilizimit.

Në vitin 1954, kur "Forrestal" u lëshua në ujë, ajo ishte anija më e madhe në përbërje të Forcave Ushtarako-Detare amerikane dhe konsiderohej si një mrekulli e teknologjisë në Amerikë. Ndërtimi i saj i kushtoi thesarit të shtetit rreth 217 milionë $ - rreth 2 miliardë $ sipas vlerës së sotme valutore.