Sipas të dhënave të ekspertëve, trazirat magnetike janë të mundshme për shkak të një serie shkëndijash rrezesh X, që kanë ndodhur në Diell ditën e martë më 22 tetor.

Gjithsej në Diell ndodhën 3 shpërthime të klasi të lartë M, të ndjekura nga emetimi i plazmës. Shpërthimi i parë rezultoi të ishte relativisht i dobët, i dytë dhe i tretë ishin disi më të fortë.

Trazirat në sferën magnetike të Tokës janë të mundshme, por ato do të jenë të dobta.