Këtë vit në fjalimet e politikanëve dominuan çështjet e brendshme politike. Kryeministri Viktor Orban i krahasoi kundërshtarët e tij politikë me komunistët, ndërsa liderët e partive të majta dhe liberale bënë thirrje për dorëheqjen e Orban.