Ajo ndodhet në një distancë prej 13,8 miliardë vite-dritë nga Toka. Ajo u arrit të zbulohej nëpërmjet teleskopit Hubble.

Sipas shkencëtarëve, galaktika ndodhet aq larg saqë drita e saj që arriti në Tokë, u shfaq më shumë se 13 miliardë vjet më parë. Çka do të thotë 700 milionë vjet pas Big-Bengut (teoria e Shpërthimit të madh). Astronomët e Universitetit të Texas-it theksojnë se galaktika është e pasur me metale dhe i kthen gazin dhe pluhurin në yje shumë më shpejt sesa galaktika jonë.