"Ky vendim nuk është marrë ende, por opsioni po shqyrtohet", - tha ai. Pidersen konfirmoi se qeverisë norvegjeze i është kërkuar ndihmë në lidhje me shkatërrimin e rezervave të substancave toksike siriane. Sipas informacionit të mediave, OKB-ja, SHBA-ja dhe Rusia janë të gatshme t’i besojnë Oslos eliminimin e 500 ton gazi Sarin dhe 50 ton gaz Iprit (Mustard gas).