Për të diskutuar problemin e lindur në marrëdhëniet midis dy vendeve Presidenti Barack Obama i telefonoi Presidentit francez François Hollande.

Dihet se gjatë bisedës Hollande i shprehu Obamës "pakënaqësinë e tij të thellë" dhe i kërkoi kreut të Shtëpisë së Bardhë sqarime të hollësishme.

Nga ana e tij Obama "shpjegoi qartazi se SHBA-ja ka filluar të rishikojë metodat e përdorura nga shërbimet speciale për mbledhjen e informacionit zbulues".