Shkencëtarët ende nuk mund të shpjegojnë arsyen përse dy peshqit e mëdhenj dolën në ujë të cekët.

Besohet se peshku Regalecus glesne ka qenë baza e legjendave mbi gjarprin e detit, si dhe është personazh i mitit të lashtë japonez që paralajmëron afrimin e një tërmeti.

Regalecus glesne është përfshirë në Librin e Rekordeve Guinness si peshku më i gjatë kockor nga ata që jetojnë sot e kësaj dite.