Unifikimi do të realizohet gradualisht dhe duhet të përfundojë pas një viti e gjysëm.

Që nga viti 1994 në Kubë qarkullojnë 2 monedha valutore kombëtare: peso e zakonshme (CUP) dhe peso e konvertueshme (CUC). CUC shkëmbehet me kursin 1 $, ndërsa CUP kushton 25 herë më pak. Në llogaritë qeveritare CUP dhe CUC konvertohen një me një.

Me CUP në Ishull paguhen pagat, në këtë pesos nominohen çmimet për mallrat kubane. CUC përdoret kryesisht në industrinë e turizmit dhe tregtisë së mallrave të importuara.