Patriarku shprehu besimin e tij se "ruajtja e traditave dhe zakoneve islamike të krijuara historikisht në vendin tonë, forcimi i unitetit të myslimanëve do të mundësojnë mirëkuptimin e ndërsjellë mes njerëzve të kombësive dhe feve të ndryshme".