Dhurata i është bërë Komandantit rus gjatë vizitës së tij në Iran më 21 tetor.

Avioni pa pilot që iu dhurua Viktor Bondarjovit është një kopje e atij amerikan ScanEagle dhe, i cili siç thuhet, i përket prodhimit serik të Iranit në bazë të këtij aparati të kapur nga ushtarakët iranianë në dhjetor të vitit 2012. Asnjë nga shtetet në Gjirin Persik nuk e ka pranuar humbjen e një pajisje të tillë.