Për këtë deklaroi në një intervistë për botimin "Le Parisien" Ministri i Industrisë i Francës, Arnaud Montebourg.

Sipas fjalëve të zyrtarit të lartë, në rast të zvogëlimit të vlerës së euros me 10% kundrejt dollarit mirëqenia e Francës do të rritej me 1.2%, ndërsa ekonomia e vendit do të krijonte 120 mijë vende suplementare pune. Ndërkohë që në rast të humbjes 20% të kostos së euros, deficiti buxhetor i vendit do të bjerë me 20% dhe në Francë do të krijohen 300 mijë vende pune.

Ministri deklaroi se euro është "si shumë gjermane", ndërkohë që duhet të jetë mbarëevropiane.